Moa Thorneus

Mode, stil och shopping från norr

Watsons bay

2015-01-19

En av våra sista dagar i Sydney tog vi färjan till Watsons bay som vi hört så gott om. Och inte blev vi besvikna! Vilket mysigt ställe alltså! Vi gick till stranden som heter Camp Cove och solade några timmar. Var som en liten vik där det blev djupt direkt och inga vågar, helt perfekt! Tips till er som befinner er i Sydney nu och vill komma bort från turistiga Bondi Beach! Sedan gick vi även förbi The Gap och knäppte några bilder, havet var helt turkost när vågorna slog upp! Sååå fint.

Royal Botanic Garden

2015-01-18

Har passat på att turista lite i Melbourne nu innan jag börjar jobba. Här ser ni fyra bilder från Royal Botanic Garden. Var verkligen hur fint och mysigt som helst där! Vandrade runt någon timme och sedan satte jag mig och läste en bok i solen. Så bra dag! Annars så fortsätter jag med att söka boende vilket inte går sådär jättebra om jag ska vara ärlig.. Men jag ger inte upp, snart kommer jag hitta något som jag gillar!

Bye sydney

2015-01-16

Sex dagar har passerat sedan mit senaste inlägg och en hel del har hänt! För det första så har min vän Ebba åkt hem till Sverige. Efter tre helt fantastiska månader tillsammans så har vi nu gått skilda vägar. Känns både bra och dåligt såklart! För det andra så har jag helt själv satt mig på tåget till Melbourne och befinner mig nu här. Superläskigt till en början men nu känns allt så jäkla bra! Jag älskar denna stad mer och mer för varje dag! För det tredje så har jag lyckats få ett jobb på ett nyöppnat italienskt café/bistro. Jag börjar jobbba nästa vecka och är hur peppad som helst! Det enda som återstår att göras nu är att hitta en egen lägenhet. Så dessa fyra dagar som jag har spenderat här i Melbourne har jag gått på flera lägenhetsvisningar. Däremot är det inget som faller mig i smaken, så håller tummarna på att jag hittar något inom de närmsta dagarna! 

Sydney Eye Tower

2015-01-09

En turistattraktion här i Sydney som är sjukt häftig att göra är Sydney Eye Tower! Jag och Ebba betalade ungefär hundra kronor var för att åka hiss 250 meter upp i tornet. Utsikten därifrån är så mäktig!

Manly

2015-01-06

I söndags tog jag och Ebba färjan till Manly. Det var första gången vi for dit, men absolut inte sista. Det är en så himla mysig del av Sydney. Vi låg på stranden några timmar först och sedan vandrade vi runt på små gator och bara hade det trevligt. Sedan gick vi till det svenska fiket Fika och satt där medan Ebba drack sitt efterlängtade svenska hederliga bryggkaffe! 
 

Happy New Year!

2015-01-01

Nu har vi sorgligt nog sagt adjö till 2014, som är ett år jag alltid kommer att minnas. Fyllt med glädje, lycka och så mycket fantastiska upplevelser! Verkligen mitt bästa år hitills. Men nu välkommnar vi 2015 och hoppas att detta år kan bidra med lika mycket glädje, om inte ännu mer! Sista timmarna av 2014 firade jag tillsammans med Ebba och Beatrice (som också kommer från Luleå) här i Sydney! Vi såg de bästa raketerna jag någonsin sett i mitt nittionåriga liv och bara skrek av lycka.
Moa

Moa Thorneus

Jag är en tjej född -95 som bor i Luleå, Norrbotten. I min blogg får ni följa min vardag, med fokus på mode, shopping och stil.

Senaste inläggen